,,Általában kis dolgok történnek velünk…”

Júl 15, 2021

Szerző: Cserhalmi András

Egy szalagszakadás akár hosszú hónapokra megnehezítheti a mindennapok mellett a kereső tevékenység képességét. A balesetről sokaknak a közlekedési baleset és nem a valóban gyakori balesetek jutnak eszükbe. Pedig számos ügyfelünk számol be egy rosszul sikerült lépésről a lépcsőn vagy csupán egy közönséges botlásról.

Most egy történetet kiválasztottunk ezen események közül.

Ügyfelünket, hívjuk a történetben Juditnak, nem a valós neve.

Judit a szállodaiparban dolgozik, tehetséges nő, több nyelven beszélő fontos láncszeme a munkahelyének,friss házas.

Egy napon otthonukból vásárolni indultak, amikor az első emeletről a lépcsőn lefelé tartva egy pici egyensúlyt vesztve dupla lépcsőt lépett és azonnal éles nyilallást érzett a sarkában, lábra sem tudott állni, pája ölbe véve őt azonnal a sürgősségire mentek. Átugorva a kórházi történetet, a diagnózis Achilles szalagszakadás. Meglepődött, hiszen csak egy ártatlan lépés volt, még esésnek sem mondaná.

 

Az első héten felvázolták neki, ami rá vár. Műtét, gipsz, gyógytorna és persze tilos a lábára lépnie minimum 2 hónapig.

Az első héten Judit férje minden nap rövid napot tudott dolgozni, a műtét hetén szabadságot vett ki majd utána is még 12 nap szabadságot a gyógyulásig, hogy párját vinni tudja a kezelésekre (később taxi vitte) és segíteni őt a mindennapokban. Judit 4 hónapig egyáltalán nem tudott dolgozni. A munkahelyén minimálbér környékén volt bejelentve, így a valós fizetésének töredékét kapta a betegállomány alatt. A gyógykezelések egy része állami finanszírozással történt az első hónapban, de a rehabilitációkat és további gépi gyógykezeléseket már magán ellátásba vette igénybe. A közel 7 hónap vesztéségét úgy írta le Judit, hogy a fizetésének több, mint a felét elbukta, havi szinten 100.000 Ft körül költött a gyógyulásra.

Összegezve, több mint 1,2 milliós kár érte.

 

Judit régi ügyfelünk, szó is volt egy alkalommal a beleset biztosításról. Azt mondta, azért nem látta fontosnak arról beszélni akkoriban, mert ő inkább gondolt valami nagy/szörnyű eseményre, mint egy ehhez hasonló balszerencsés lépésre. Így nem fejtették ki a témát.

 

  1. Cserhalmi András

    Stratégiai és Üzletfejlesztési Igazgató

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This