Egészségére!

okt 24, 2017

Szerző: Sárközi László, Marathon

A 30-49 év közöttiek vannak a leginkább lesújtó véleménnyel a hazai egészségügyi ellátásról, ám súlyos betegség diagnosztizálása esetén a 18-29 évesek vállalnák legnagyobb arányban a külföldi gyógykezelést. Az anyagi terhek mellett a fiatalokat a bonyolult szervezés tartja vissza leginkább, míg az ötvenes éveikben járókat az, hogy általában nem beszélnek idegen nyelveket – derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. által 18 és 59 év közöttiek körében készített kutatásából.*

Bár Európában és Magyarországon egyaránt folyamatosan növekszik a várható élettartam, hazánk ebben is jelentősen elmarad az uniós átlagtól. Az Eurostat 2015-ös adatai szerint a születéskor várható élettartam 75,7 év, míg az EU 28 tagállamában átlagosan 80,6 év.

Magyarországon a legtöbb halálesetet szív, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek okozzák. A felmérés szerint a 30-49 év közöttiek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni, és ennek a korosztálynak a képviselői a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással. Bár a 18-29 év közöttiek valamelyest jobb véleménnyel vannak – ami korfüggő – 55 százalékuk azonban mégis inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála.

Egészségbiztosítás cégek, családok és magánszemélyek részéről egyaránt köthető.

Bárki igénybe veheti ezt a biztosítási szolgáltatást, aki magas szintű, minden igényt kielégítő, szakszerű és gyors ellátást kíván biztosítani a maga és családja, vagy esetleg munkatársai számára, mivel a biztosítási díj költségként elszámolható.

Szükséges, de nem elég a diagnózis.
Súlyos betegség diagnosztizálása esetén az ötvenes éveikben járók csupán negyede, míg a 18-29 év közti korosztálynak csak kicsit több mint ötöde fogadná el orvosa diagnózisát és követné az általa előírt gyógykezelést. Ezzel szemben a 30 év felettiek több mint fele, és a 18-29 év közöttieknek is 46 százaléka másodlagos diagnózist kérne egy másik orvostól, és csak ennek ismeretében választana gyógykezelést.

A 40 év alattiak negyede három vagy akár több orvos véleményét is kikérné. Az alternatív gyógymódok egyik generáció számára sem vonzók, a megkérdezettek átlagosan csupán 5 százaléka választaná ezt a lehetőséget.

A család közelsége, támogatása alapvetően befolyásolja a gyógyulást.

A gyógyulás esélyeit mindegyik korosztály, de különösen az 50-59 év közöttiek szerint a betegség felismerésének és a kezelés megkezdésének időpontja határozza meg leginkább. Az ötvenes éveikben járók 92 százaléka hisz abban, hogy nagymértékben befolyásolja a gyógyulást a beteg környezetének, családjának támogatása.

Ebben a tekintetben nagy könnyebbség a CIG Pannónia Best Doctors Egészségbiztosítással rendelkezők számára, hogy amennyiben a beteg gyermek a biztosított, már nem csak egy, hanem mindkét szülő elkísérheti őt a külföldi gyógykezelésre.

Partnerünk szolgáltatása kiterjed a külföldi gyógykezelés megszervezésére (FindBestCare™  szolgáltatás), nem utolsó sorban az egészségügyi szolgáltatásokkal, illetve egyéb összefüggő szolgáltatásokkal kapcsolatos, számlával igazolt költségek fedezetére, amelyek a biztosított külföldi gyógykezelésének megszervezésével, lebonyolításával kapcsolatban merülnek fel.

 *A 18-59 éves lakosságra reprezentatív kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte 1000 fős mintán 2017. február 10. és 20. között. A kutatás módszere: online kérdőíves felmérés többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel az NRC NetPanel kutatási panelje segítségével.

Vállalati egészségbiztosítás? A megoldás a munkavállalók igényeire.

E

gy friss, 2016-os kutatásban 8 kiemelt megtakarítási célt vizsgáltak* meg a 18-59 éves gazdaságilag aktív lakosság körében, mely alapján a válaszadók 19 százalékánál az egészségmegőrzést célzó megtakarítások állnak az első helyen és a megkérdezettek közel 60 százalékánál az egészségügyi kiadásokra történő előtakarékosság került az első három cél közé.

 

 

„Felmérésünk eredményei alapján a magyar lakosság, azon belül pedig leginkább a 18-39 év közötti korosztály nyitott arra, hogy súlyos betegség esetén külföldön kezeltesse magát. A válaszokból az ezzel kapcsolatos vélt akadályok is kitűnnek, amelyek azonban mind áthidalhatók a CIG Pannónia Best Doctors Egészségbiztosításával. Azzal, hogy ezzel a megoldással előre gondoskodunk magunkról és szeretteinkről, jelentős anyagi tehertől mentesülhetünk egy esetleges súlyos betegség kezelésekor” – mondta Fekete Zsuzsanna, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Marketing és kommunikációs igazgatója.

*NRC Marketingkutató és Tanácsadó

Milyen célok vezérlik a munkáltatókat és munkavállalókat?

A Cafeteria elemeket 2017-től 43,66% adó terheli. Ráadásul a választható ezek köre jelentősen szűkült. A vállalati egészségbiztosítási szektorban partnerünk, a Medicover Egészségbiztosító itthon kínál komplex egészségügyi szolgáltatást és egészségbiztosítást egy kézből:

 • Már 10 fő szerződött munkavállaló esetén megköthető.
 • Adó- és járulékmentes juttatásként adható vállalatok számára.
 • A biztosítás díja költségként elszámolható a díjat fizető cég által.
 • A biztosítás díja nem számít bele az évi 450 000 Ft-os béren kívüli juttatási keretbe.
 • Csoportos változatban egészségi nyilatkozat nélkül is köthető egészségbiztosítási csomagok.
 • Különböző csomagok a vállalatok igényeire szabva, fix díjjal.
 • Korlátlan számú magán egészségügyi járóbeteg-szakellátás a biztosítással fedezett szakágakra.
 • A Medicover hálózatban meghatározott prevenciós vizsgálatok és személyre szabott kezelések is fedezettek.
 • Időpont-foglalás kényelmesen, Call Center-en keresztül (tervezhető esetekben).
 • 24-órás telefonos egészségügyi tanácsadás.
 • Ellátásszervezés.

A munkáltató által dolgozóira kötött egészségbiztosítás több előnnyel is járhat, hisz egy ilyen szolgáltatási lehetőséggel a munkavállaló adott esetben sokkal hamarabb juthat orvosi ellátáshoz, kezeléshez, így jóval kevesebb munkaidő kieséssel kell számolni. Fontos szempont az is, hogy erősítheti a munkavállalók, ezen belül a vezetők, kulcsemberek vállalat iránti lojalitását, elkötelezettségét.

Az egészségbiztosítás díja és maga a szolgáltatás is adó- és járulékmentes.

Az Egészségbiztosítás 2017-ben is adómentesen adható havonta, a mindenkori minimálbér 30%-ig,

ellentétben az egészségügyi szolgáltatással, ami adóköteles maradt!

Kinek ajánljuk tehát Társaságunk Marathon Egészségprogramját?

 • Mindenkinek, aki szeretne időben gondoskodni saját és szerettei, esetleg munkavállalói biztonságáról, egészségéről.
 • Azoknak, akik a legfelkészültebb hazai és külföldi orvosok kezelését, valamint a legkorszerűbb egészségügyi intézmények szolgáltatásait vennék igénybe.
 • Azoknak, akiknek fontos az előgondoskodás, mert akár több millió forintot vélhetően nem tudnak majd kifizetni egy-egy betegség alapos diagnosztizálására és gyógyíttatására.

További részletekért forduljon hozzánk bizalommal!

Sárközi László

szakmai vezető

Marathon Insurance Zrt.

 

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This