Ezek a támogatások futhatnak ki 2022-ben

jan 18, 2022

Szerző: Cserhalmi András

Az otthonteremtési támogatások, amelyek megszűn(het)nek még idén.

Információnk szerint, 2021-ben a lakáscélú vásárlók közel fele élete első otthonát szerezte meg. Ennek köszönhetően kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a vásárlók minden támogatásnak, különösen a vissza nem térítendő összegek esetén.

 1. A Babaváró esetleges 2022 év végi kivezetése az önerő előteremtésében nyújt segítséget azoknak, akiknek a hitelfelvételhez nem áll rendelkezésre az elegendő összeg. Különösen azért kedvelt, mert szabad felhasználású hitel, amely az első 5 évben kamatmentes és ha ezen időszak alatt gyermek születik, akkor kamatmentes is marad.

   

  A legújabb otthonteremtési támogatási forma a „Zöld hitel”, amely 200 milliárd forintos kerettel indult, valószínű már 2022 év nyár közepére felhasználásra kerül, tehát korlátozott keretig érhető el, csak úgy, mint az a Falusi CSOK, ami egyébként egy korábban CSOK támogatással megvásárolt ingatlanra is felvehető, igaz, csak az igényelhető összeg feléig.

   

  Az OFP-t, azaz otthonfelújítási programot, a gyermeket nevelő, váró szülők a meglévő ingatlanjuk felújításához igényelhetik, maximum 3 millió támogatást, utólag, amely ez év végéig vehető igénybe. A teljes költségvetés legfeljebb 6 millió forint lehet.

 

 

 1.  

  Cserhalmi András

  Stratégiai és Üzletfejlesztési Igazgató

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This