Az öngondoskodást és különösen a nyugdíj célt ma már minden fejlődő- és fejlett ország kormánya igyekszik valamilyen formában támogatni az elöregedő társadalom miatt. Három termék közül is választhatnak az ügyfelek, ezt fogjuk bemutatni.

Amit érdemes tudni, hogy többféle nyugdíj megtakarításunk is lehet, összesen maximum évi 280 ezer forintot tudunk jóváírni a személyi jövedelemadóból.

Mindhárom termék esetében az állam az adott évben megvalósuló befizetések 20%-áról “mond le”. A kedvezmények összege persze limitálva van.

  1. Nyugdíjbiztosítások

A nyugdíjbiztosítás szerte a világon jól ismert, az Egyesült Államoktól egészen Japánig épp úgy tekintenek rá, ahogy a brit vagy az osztrák ügyfelek. Ötvözi a tőkefelhalmozáshoz szükséges sok színű portfóliót, a beépített kockázati életbiztosítást és országoktól függő adókedvezményeket, amely itthon éves 130 ezer forint. Itthon a személyi jövedelemadó kedvezmény mellett a 10.évtől a kamatadómentesség is társul hozzá.

  1. Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)

A 2006 óta elérhető megtakarítási számla. A befektetésben szerzett tapasztalatokat és ismerteket igényel az Ügyféltől, amely tudással összeállíthatja maga számára a portfólióját, kötvényekből, részvényekből stb. Évente maximum 100 ezer forintos adókedvezményt nyújt.

  1. Önkéntes nyugdíjpénztár

Ez a pénztári megtakarítási forma 1998 óta létezik. Ezen pénztári formákhoz tartoznak az önsegélyező és az egészségpénztárak is. Ezt azért

célszerű megemlíteni, mert a nyugdíjpénztár személyi jövedelemadó kedvezménye a maximum éves 150 ezer forint a többi pénztárszámával együtt ugyanazon kereten osztozik. Jellemzően magyar állampapírba fektetik a tagdíjakat és a munkaadók is fizethetik. A befizetéseknek nem kell rendszeresnek lennie.

 

Összeszedtük a három megtakarítási formára jellemző előnyöket és hátrányokat a könnyebb összehasonlítás céljából.

Döntsön a számok nyelvén, kérjen egy online vagy személyes konzultációt!

Miért mi?

  • Mert valóban függetlenek vagyunk, alkusz cégként a megbízást az Ügyfél adja számunkra, nem a pénzintézetek.
  • A legnagyobb hazai pénzintézetekkel állunk kapcsolatban, melyek ajánlatait összehasonlítjuk, a jogszabályi elvárás alapján, pedig a 3 legjobb ajánlatot mutatjuk be.
  • Díjmentes
  • Az Ön által választott konstrukció nem drágább, mintha a pénzintézetnél közvetlenül kötné meg a szerződést.
  • A tájékoztatás során a számok nyelvén tervezünk és adjuk az ajánlatot, amiről digitális formában „konzultációs jegyzőkönyvet” küldünk az Ön email címére. Tehát munkánkért felelősséget vállalunk.

Függetlenségi garancia!

  • A Magyar Nemzeti Bank törvényben meghatározta a közvetítői jutalékok mértékét, így nagyságrendileg ugyanazt a díjazást kapja társaságunk minden pénzintézettől. Számunkra tehát nincs anyagi elköteleződés egyik társaság fele sem.
  • Tulajdonosaink és vezetőink azért alapítottak a pénzintézetektől független társaságot, hogy tanácsadói munkánk mindig kizárólag szakmai megfontolás alapján történhessen és ne kelljen olyan terméket ajánlani, amiről tudjuk, hogy nem a legjobb választás Ügyfeleinknek.

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This