1. Biztonságot nyújt a családtagoknak: A biztosítási jogi számla segítségével az idős személy gondoskodhat arról, hogy a családtagjai ne kelljen szembenézniük a hagyatéki eljárás nehézségeivel és költségeivel a halála után.
  2. Gyorsabb hagyatéki eljárás: A biztosítási jogi számla segítségével a hagyatéki eljárás folyamata gyorsabbá és egyszerűbbé válhat, mivel az örökösök nem kell a hagyatéki eljárás költségeivel és időigényével foglalkozniuk.
  3. Családi konfliktusok elkerülése: A biztosítási jogi számla lehetővé teszi, hogy az idős személy meghatározza, kinek és milyen mértékben kívánja hagyatékát átadni, ezzel csökkentve a családi konfliktusok lehetőségét.
  4. Adómentesség: A biztosítási jogi számla összegét adómentesen lehet átadni az örökösöknek, így azoknak nem kell adót fizetniük az örökség után.
  5. Rugalmasság: A biztosítási jogi számla rugalmasságot biztosít az idős személy számára, mivel lehetővé teszi a hagyatéki tervezés és az örökség átadásának szabályozását az egyedi körülményeknek megfelelően.

Összességében tehát a biztosítási jogi számla az idős személyeknek lehetőséget ad arra, hogy nyugodtan élhessenek életüket, és biztosítani tudják a szeretteik számára a biztonságos és sima hagyatéki folyamatot a halála után.

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This