Prémium brand lett az ATLASZ?

feb 24, 2017

Szerző: Sárközi László, Marathon

Dr. Horváth Péter a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe Utasbiztosítási Ágazati igazgatója. Jogász, idegenforgalmi közgazdász. Dolgozott külképviselet vezetőként Németországban, majd idegenforgalmi üzletág igazgatóként. 1999-től a biztosítás szakmában tölt be vezető pozíciókat. A MABISZ Utasbiztosítási Tagozatának elnöke. Nem titkolt célja az ATLASZ termékek piaci pozíciójának erősítése.

Mutasd be kérlek Társaságotokat? Az ATLASZ márkanév ma is jól cseng, egy brand. Ez az ATLASZ, az az ATLASZ?

Cégünk gyökerei Magyarországon 1988-ig nyúlnak vissza, amikor az IBUSZ Rt., a MÁV és az Állami Biztosító – létrehozták a magyar biztosítási piacon a speciálisan utasbiztosítások közvetítésére szakosodott önálló társaságot, az Atlasz Utazási Biztosító Rt-t.

2016 februárjában tulajdonosváltásra került sor. Az átalakulás részeként egy új biztosító került megalakításra, amely a magyarországi tevékenységét Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe néven kezdte meg. Az ATLASZ nevet termékeink elnevezéseiben továbbra is visszük magunkkal, hiszen az már évtizedek óta egybeforrt a minőség és a megbízhatóság fogalmával.

Síszezon van. Miért érdemes, sőt különösen fontos biztosítást kötni síeléskor?

A síelés az egyik legszebb téli sport, száguldani a hegytetőn szikrázó napfényben, kristálytiszta levegőben élvezni a természetet, kikapcsolódni a napi gondokból. Együtt lenni barátainkkal, családtagjainkkal, versenyezni a friss hóban, ki ér le előbb a lejtőn. Ma már egyre több honfitársunk rendszeres kikapcsolódása ez a sport.

A síelés azonban nem veszélytelen, ha az ember év közben nem edzi magát, könnyen előfordul, hogy a jó hangulat, jókedv hamar elmúlik egy rossz mozdulat, egy rossz fordulás után.

Egy apró baleset máris nehéz helyzetbe hozza a sportolót. Egy orvosi kezelés, vizit anyagi kérdéseket is felvet. Amennyiben nincs biztosításunk, bizony a pénztárcánk bánja. 100 EUR körül van egy orvosi vizit díja. Amennyiben röntgen vagy ultrahang vizsgálat szükséges, az még több száz EUR is lehet. Ha a pályán történik egy baleset, és nem tud a síelő lejönni, mentőautó, netán mentőhelikopter szükséges. Ez akár több százezer forintos költség is lehet. Ilyen esetekben is segít a biztosító: Megszervezi a mentést és kifizeti a számlákat.

Egy síbalesetnél könnyen előfordul csonttörés, ami pár napos kórházi kezeléssel is járhat. A kórházi napidíjak is több száz euróba kerülnek. Ilyenkor valószínű, hogy az utas nem tud önállóan hazajönni, a törött végtag miatt nem tud kocsiba szállni, de ha be is tud ülni, képtelen vezetni. A biztosítótársaság ezt is megoldja, mentőautóval vagy mentőrepülővel vállalja a hazaszállítást. A biztosítás csak napi pár száz forint, nem több egy jó kávénál, vagy délelőtti szendvicsnél a hüttében, viszont nagyon sokat lehet vele spórolni!

Oszlassunk el néhány tévhitet. Mit kell tudnunk közös ügyfeleinken Európai Egészségbiztosítási Kártyáról?

Az Európai Unió országaiban nem egységes az egészségügyi ellátás, az uniós elvek azonban kimondják: az országok állampolgárai nem szenvedhetnek hátrányt, de előnyt sem élvezhetnek, ha külföldre utaznak, és egészségügyi problémájuk van. Ennek következtében az egészségügyi állami szolgáltatás minden országban más és más. A magyar állampolgárokra is ez érvényes. A magyar társadalombiztosítás is ezt az irányelvet követi, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a biztosított tagjainak Európai Egészségbiztosítási Kártyát bocsát ingyenesen rendelkezésre, ha külföldre utaznak.

Mire használható és mire nem ez a kártya?

A kártya sürgősségi ellátásra érvényes állami intézményekben ingyenes az ellátás. Amennyiben az illető országban vizit díjat kell fizetni, úgy egy külföldinek is, tehát nekünk is. A legnagyobb gond, hogy hirtelen nem tudjuk, hol van állami intézmény, ha magánrendelőbe, vagy olyan helyre megyünk, ahol nincs szerződése az állami egészségügyi biztosítónak. Ebben az esetben minden költséget nekünk kell fizetni. Azonban a vizitdíj sem kevés, 10-30 EUR között lehet, amit itthon nem fizetnek vissza. Adott esetben ez fedezheti egy üzleti utasbiztosítás heti költségét, ami megkötés nélkül használható. Külföldön a mentő szállítás, hazaszállítás nem tartozik az állami egészségügyi szolgáltatásba, így azért külön fizetni kell. Erre sem jogosít az EEK kártya. Mindenképpen tanácsoljuk, hogy az EEK mellé kössenek utasbiztosítást.

Napjainkban a cégek, vállalkozások – mint szerződők – külföldi üzleti, vagy egyéb hivatalos utazásaihoz már meghatározott számú, úgynevezett keretnapot is vásárolhatnak. Mit takar ez a biztosítási slágertermék?

Nos, a terméktípus, amely Társaságunknál az Atlasz Corporate Segítségnyújtás és Biztosítás fantázianevet kapta, valóban a cégek számára optimalizált konstrukció. A cég, munkatársai utazásaihoz, létszámtól függetlenül meghatározott keretnapokat vásárolhat meg.

A keretnapok a szerződés keltét követő év december 31.-ig felhasználhatók. A biztosítást a szerződő által meghatározott számú – ingyenes, cég és személynévre is szóló – plasztikkártya testesíti meg. Így az utazások ügyintézése egyszerűsödik, mert nem kell alkalmanként biztosítási kötvényt kiállíttatni az utazók számára. A hagyományos, eddig Magyarországon elterjedt utasbiztosítás, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás szolgáltatásain kívül ebben a biztosítási módozatban a mai üzletemberek igényeihez alkalmazkodó biztosítási értékhatárok és sokrétű segítségnyújtási (assistance) szolgáltatások is elérhetők.

Utasbiztosítását azonnal megkötheti ezen az oldalon >>

Sárközi László

szakmai vezető

Marathon Insurance Zrt.

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This