Idén júniusban volt az elmúlt évek lepusztítóbb viharperiódusa, adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Az utolsó egy évtizedben megnövekedő szélsőséges időjárásokról tanúskodik a megnövekedett kárbejelentések és a biztosítók által kifizetett összegek egyaránt.

Társaságunkhoz júniusban minden idők legnagyobb számú lakossági bejelentés érkezett, amely jellemzően a felhőszakadás, vihar, jég, villám és beázás okozta károkról szóltak. Míg a tavalyi év májusától augusztusig a viharokra kifizetett kár 4,1 milliárd kifizetéssel zárult, addig az idén június első 3 hetében csak több mint 3 milliárd kárigény történt a társaságokhoz. A MABISZ összegzése szerint meghaladhatja az ötmilliárdot is a vihar okozta károk a júniusi hónapban, beleértve a vállalkozások, az állam és az önkormányzatok bejelentéseit is.

Kárbejelentés Online is

A COVID19 járvány miatt az ügyfélszolgálatok a biztosítóknál bezártak, illetve rövidített nyitva tartással működnek, ezért lehetővé tették az Online és telefonos kárbejelentést is, amely egyre népszerűbb már.

Kárrendezés

Természetesen társaságunk munkatársi szívesen segítenek Ügyfeleinknek a kárrendezés ügyintézésében. Ma már gyakorinak mondható, hogy az egyszerűbb esetek, például kisebb beázások esetén, helyszíni szemle nélkül, a megajánlott összegek elfogadásával zárulnak. Lehetőség van már egy-egy társaságnál videós online kárrendezésre. Csupán egy okostalanra van szükség és egy alkalmazás segítségével a helyszíni szemle 10 perc alatt megoldható.

Szívesen konzultálok egy szakértővel!

Kérjük nyilatkozzon:

Share This